Pasta łososiowo-krewetkowa z białym winem

Pasta łososiowo-krewetkowa z białym winem

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 dag łososia
    • 25 dag krewetek koktajlowych
    • pół szklanki białego wina półwytrawnego
    • czosnek 3 ząbki
    • masło
    • śmietanka 30% 0,5 litra
    • mała płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego dla koloru
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzewamy masło na patelni i dodajemy rozdrobniony czosnek – chwilkę go podsmażamy, dodajemy posiekanego łososia i mieszamy tak, żeby się rozdrobnił ma małe kawałeczki.

Po chwili dodajemy sparzone wcześniej krewetki i wszystko podlewamy winem z dodatkiem przypraw – dusimy ok. 10 minut tak, żeby wino trochę zredukowało i na koniec dodajemy śmietankę i gotujemy do powstania gęstego sosu.

Tak przygotowaną potrawę podajemy udekorowaną szczyptą koperku i ćwiartką cytryny do pokropienia oraz z makaronem tagliatelle.


Komentarze