Pasta oliwkowa

Pasta oliwkowa

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • bagietka
    • masło
    • sól
    • pieprz
    • 300 g oliwek czarnych
    • 3 ząbki czosnku
    • 6 filetów anchois (z puszki)
    • 3 łyżki kaparów
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety z anchois i kapary siekamy. Czosnek obieramy i miażdżymy. Wszystko miksujemy wraz z oliwkami. W razie potrzeby doprawiamy solą (w zależności od tego, jak słone są filety z anchois). Dodajemy pieprz wedle uznania i sok z cytryny. Bagietkę kroimy i każdą kromkę smarujemy masłem, po czym podpiekamy w piekarniku. Bagietkę smarujemy pastą.


Komentarze