Pasta serowa Liptauer

Pasta serowa Liptauer

  • 00:30
  • 6 porcji
  • 114 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g bryndzy
    • 150 g gładkiego mielonego twarogu
    • 1 łyżka miękkiego masła
    • 1 biała cebula
    • 1 ogórek konserwowy
    • 1 łyżeczka ostrej musztardy w typie Dijon
    • 2 łyżki marynowanych kaparów
    • 2 fileciki z sardeli (anchois)
    • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    • szczypta ostrej papryki w proszku
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Bryndzę ucieramy lub mielimy.

2

Mieszamy z masłem i twarogiem.

3

Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę, bardzo drobno posiekane kapary, sardele, ogórek i musztardę.

4

 Doprawiamy słodką i ostrą papryką oraz mielonym kminkiem.

5

 mieszamy na idealnie gładką masę, doprawiamy do smaku solą. Podajemy najlepiej z razowym chlebem.


Komentarze