Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą

Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 opakowania ciasta francuskiego
    • 300 g kapusty kiszonej
    • 150 g tofu
    • olej
    • 1 łyżka śmietany
    • pieprz
    • majeranek
    • tymianek
    • kminek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ciasto wyjąć do rozmrożenia. Pokrojoną kapustę poddusić z olejem, pieprzem, majerankiem, tymiankiem i kminkiem ok. 15–20 min i zostawić do ostudzenia. Rozmrożone ciasto pokroić na 6 prostokątów.

Na połowę każdego nałożyć farsz z kapusty i po kilka kostek pokrojonego tofu. Ciasto złożyć na pół, a brzegi skleić. Jajko rozbełtać ze śmietaną, posmarować pędzlem wierzch pasztecików i posypać ziołami.

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć paszteciki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec około 10–20 min.


Komentarze