Paszteciki z serem feta

Paszteciki z serem feta

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • paczka ciasta francuskiego
    • 1 duża pierś z kurczaka
    • 1 opakowanie serka feta
    • 1 średnia cebula
    • pieprz cytrynowy
    • sól
    • zioła prowansalskie
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • pół łyżeczki gałki muszkatołowej (świeżo startej)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pierś zmielić i zesmażyć z posiekaną w kostkę cebulą. Gdy wszystko ostygnie, dodać serek feta, i przyprawy do smaku. Masę zmiksować. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i pociąć na kwadraty o wielkości 4 na 4 cm. Na każdy kwadrat nałożyć farsz i skleić jak pierożki lub zawinąć w miniroladki. Wierzch pasztecików posmarować odrobiną wody. Piec w rozgrzanym do 220° piekarniku przez 20–25 min. Można podawać z sałatką zieloną lub surówką.


Komentarze