Paszteciki z sezamem w cieście serowym

Paszteciki z sezamem w cieście serowym

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    Ciasto:

    • 25 dag mąki
    • 25 dag sera białego (zmielonego lub dobrze zmiksowanego)
    • 25 dag margaryny
    • 3 żółtka
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Farsz:

    • 40 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 podwójny filet z kurczaka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotować farsz. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub w malakserze i podsmażyć na niewielkiej ilości masła. Filet opłukać, pokroić w drobną kostkę, doprawić do smaku i usmażyć. Połączyć pieczarki i mięso. Schłodzić.

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wykrawać duże krążki (ok. 8 cm średnicy). Nakładać farsz i lepić pierożki. Wierzch posmarować białkiem, posypać sezamem. Piec w piekarniku na złoty kolor.


Komentarze