Pasztet wielkanocny z winogronami

Pasztet wielkanocny z winogronami

  • 02:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 90 dag wątróbki drobiowej
    • 40 dag piersi z kurczaka
    • 15 dag wędzonego boczku
    • 15 dag śmietany kremówki
    • 100 ml białego wina
    • 2 jajka
    • sól, pieprz
    • 2 łyżeczki żelatyny
    • 6 łyżek porto
    • 1/2 kg winogron
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wątróbkę i piersi z kurczaka opłukać, zemleć z boczkiem. Dodać śmietanę, 2 jajka i wino. Przyprawić pieprzem i solą. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec 90 minut w temp. 180 st. Żelatynę rozpuścić w 8 łyżkach wody, dodać porto, wymieszać. Tężejącą galaretką zalać pasztet. Na górze ułożyć winogrona. Odstawić do lodówki.


Komentarze