Pasztet z bakłażana

Pasztet z bakłażana

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 bakłażana
    • 2 cebule
    • 1 papryka (kolor obojętny)
    • 1 szklanka pestek dyni
    • 1 szklanka pestek słonecznika
    • oliwa
    • przyprawy w dużej ilości (muszą być wyraźnie wyczuwalne, inaczej całość wyjdzie mdła)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pestki namoczyć około 2 godz. w przegotowanej wodzie i odcedzić na sicie. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę i udusić na oleju. Całość zmielić w maszynce, dodać przyprawy, dobrze wyrobić. Wymieszaną masę przełożyć do wysmarowanej foremki i zapiekać w temp. 180–200 stopni przez około 1 godz. Smacznego!


Komentarze