Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 szklanki startej cukinii
    • 1,5 szkl. bułki tartej
    • cebula
    • 20 dag żółtego sera
    • 1–2 marchewki
    • 4 jajka
    • 1/2 szklanki oleju
    • natka pietruszki
    • sól
    • pieprz
    • vegeta
    • masło
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Startą na grubej tarce cukinię osączamy z soku. Dodajemy starte na małych oczkach tarki: cebulę, marchewkę i żółty ser. Następnie dodajemy olej, bułkę tartą, sól, pieprz, vegete i żółtka.

Wszystko mieszamy razem, dodajemy ubite białko i jeszcze raz mieszamy.

Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy keksowej.

Pieczemy 70 min w 200°C.


Komentarze