Pasztet z kurczaka

Pasztet z kurczaka

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kurczak około 1,8 kg
    • 2 udka
    • 30 dag pieczarek
    • 10 dag smażonego boczku
    • 1 bułka czerstwa
    • 4 jaja
    • pieprz
    • sól
    • 1 duża cebula
    • 30 dag wątróbki drobiowej
    • czosnek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kurczaka, udka i boczek ugotować w solonej wodzie z dodatkiem warzyw i cebuli. Gdy będzie miękkie, wyjąć ostudzić i obrać mięso. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko przecisnąć przez maszynkę 2 razy. Wątróbkę lekko sparzyć. Z białek ubić pianę i wszystko połączyć. Piec 40 minut.


Komentarze