Patisony nadziewane

Patisony nadziewane

  • 01:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 patisonów średniej wielkości

    Nadzienie:

    • 1/2 szkl. kaszy jęczmiennej
    • garść suszonych pomidorów
    • 1-2 ząbki czosnku
    • 4 duże pieczarki
    • 3-4 duże łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Odetnij ogonki patisonów, przekrój je na pół i wydrąż pestki, zostawiając miąższ. Następnie lekko posól i polej oliwą z oliwek. Ugotuj kaszę jęczmienną w osolonej wodzie. Dodaj bardzo drobno pokrojone suszone pomidory i wyciśnięty czosnek. Pieczarki oczyść, drobno pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, następnie dodaj do farszu. Całość połącz z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Wydrążone patisony napełnij nadzieniem i zapiecz w piekarniku na blasze posmarowanej olejem (ok. 30 min).


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze