Pęczak z warzywami

Pęczak z warzywami

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 torebki kaszy pęczak
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • 0,5 kg pieczarek
    • 15 dag żółtego sera
    • 1 cebula
    • oliwa z oliwek
    • masło
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pęczak ugotować według przepisu z opakowania. Paprykę pokroić w kosteczkę. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokrojoną w drobną kostkę cebulkę podsmażyć na złoty kolor.

Kaszę, paprykę i podsmażone pieczarki wymieszać z podsmażoną cebulką i startym serem. Dodać oliwę z oliwek i masło (według uznania), doprawić do smaku. Wszystko przełożyć do wysmarowanej olejem żaroodpornej formy i zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni, od czasu do czasu mieszając. Smacznego.


Komentarze