Penne carbonarra

Penne carbonarra

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 opakowania makaronu rurki / penne
    • 2/3 dużego kubka śmietany do sosów
    • 250 g żółtego sera tartego
    • 3 jajka
    • 1 duża cebula
    • 150 g boczku (pokrojony w kostkę)
    • 10 plastrów suszonego pomidora
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Boczek, cebule pokroić drobno, wrzucić na patelnię, smażyć intensywnie. Ugotować makaron zgodnie z przepisem z opakowania.

W dużej misce wymieszać śmietanę, ser, jajka, dodać pieprz. Pokroić w paski suszone pomidory i natkę wrzucić na patelnię, chwilę smażyć z boczkiem i cebulą. Przerzucić do miski z sosem serowo-śmietanowym. Wymieszać. Makaron odlać, ale nie zalewać zimną wodą. Gorący makaron wrzucić do sosu, wymieszać. Smacznego!


Komentarze