Penne z ciecierzycą i fetą

Penne z ciecierzycą i fetą

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu penne (najlepiej pełnoziarnistego)
    • 50 g suchej ciecierzycy
    • 50 g sera feta
    • 20 g migdałów
    • świeża bazylia
    • pieprz

    Dressing:

    • 2 łyżki oliwy
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • łyżka musztardy francuskiej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Składniki dressingu dobrze ze sobą wymieszać, aż się połączą. Makaron ugotować. Rozłożyć na talerzu, na nim ciecierzycę, pokruszoną fetę i rozdrobnione migdały.

Polać dressingiem. Bazylię drobno posiekać i posypać makaron. Doprawić pieprzem.


Komentarze