Penne z orzechami i serem gorgonzola

Penne z orzechami i serem gorgonzola

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • makaron penne 200 g
    • brokuły 400 g
    • kilka liści rukoli
    • mielone orzechy włoskie 25 g
    • ser gorgonzola 50 g
    • śmietana 12% 100 g
    • oliwa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron i brokuły gotujemy. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oliwy. Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę ser, mielone orzechy i liście rukoli. Czekamy aż ser się rozpuści. Dodajemy śmietanę. Podgrzewamy na wolnym ogniu, ciągle mieszając składniki. Następnie dodajemy ugotowane i pokrojone brokuły. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron i podajemy na gorąco. Smacznego!


Komentarze