Pesto z bobu

Pesto z bobu

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. ugotowanego bobu np. mrożonego (obranego)
    • 1 szkl. listków bazylii
    • 2–3 ząbki czosnku
    • 4 łyżki orzechów piniowych
    • 1/2 szkl. oliwy z oliwek extra virgin lub oleju, np. rzepakowego
    • 4–5 łyżek startego parmezanu
    • przyprawy: sól, pieprz (najlepiej świeżo mielony)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zmiksuj delikatnie uprażone orzechy, czosnek, bazylię i oliwę lub olej. Dodaj bób i znów zmiksuj. Dodaj parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe pesto podawaj z makaronem, grzankami lub warzywami.


Komentarze