Pesto z rzeżuchy

Pesto z rzeżuchy

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​garść rzeżuchy
    • garść ziaren słonecznika bez łupinek
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 1 ziemniak – typ kulinarny C (np. odmiana Augusta)
    • 150 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
    • 50 g świeżo startego parmezanu lub sera grana padano
    • świeżo mielony czarny pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ziemniaka gotujemy w mundurku, obieramy.

2

Do ziemniaka dodajemy drobno posiekany czosnek

3

Posiekaną natkę i rzeżuchy, ziarna słonecznika bez łupinek, oliwę i świeżo starty parmezan.

4

Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy.

5

 Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jajek na twardo i zimnych mięs.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze