Pieczarki faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

Pieczarki faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 pieczarek
    • 400 g mrożonego szpinaku w liściach
    • 150 g sera pleśniowego typu lazur
    • 3 łyżki masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szpinak przed rozpoczęciem przygotowania potrawy rozmroź. Ser pleśniowy utrzyj widelcem na jednolitą masę. Rozmrożony szpinak dokładnie odciśnij i wymieszaj z pokruszonym serem. Pieczarki obierz i nafaszeruj dokładnie serowo-szpinakową masą.

Dla każdej pieczarki przygotuj kawałek folii aluminiowej wysmarowany masłem. Każdą pieczarkę z osobna zawiń dokładnie w folię i od razu połóż na mocno rozgrzanym grillu na ok. 10 minut. Po tym czasie pieczarki wyłóż z folii na talerz i od razu podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze