Pieczarki zapiekane z jajkiem przepiórczym

Pieczarki zapiekane z jajkiem przepiórczym

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 12 dużych pieczarek
    • 12 jajek przepiórczych
    • świeży tymianek
    • przyprawy: sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pieczarki pozbaw ogonków i obierz. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu 2-3 minuty - najpierw od strony „blaszek". Kiedy obrócisz pieczarki, wbij w nie jajka przepiórcze. Przypraw solą i pieprzem oraz dla aromatu dodaj listki tymianku. Przykryj grill pokrywą i odczekaj 4 minuty. Po tym czasie białko powinno być już ścięte, a żółtko płynne.

PRZYDATNA WSKAZÓWKA:

  • Do pieczarek, jak i do innych grzybów, sól należy dodać pod koniec gotowania, gdyż wyciąga ona z nich naturalną wilgoć i soczystość.

Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze