Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg mięsa mielonego
    • 3 jajka
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżka pieprzu
    • 2 łyżki masła
    • 1 szklanka gotowanej wody
    • 1 kostka rosołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy, posiekany w drobną kostkę czosnek i masło. Całość wyrabiamy, dodając rozpuszczoną w szklance wody kostkę rosołową. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Wystudzone mięso składamy do podłużnej blaszki; wierzch można posmarować jajkiem, posypać bułką tartą i odrobiną przypraw.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Pieczemy około 40 minut. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub na zimno.


Komentarze