Pieczeń wieprzowa z winem

Pieczeń wieprzowa z winem

  • 02:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg schabu
    • 1/2 szklanki czerwonego wina
    • 5 dag masła
    • 2 ząbki czosnku
    • tymianek
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso skropić winem i pozostawić na około 1 godzinę, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i tymiankiem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła, piec w temperaturze 200°C przez około 2 godz.

Po godzinie podlać szklanką gorącej wody, piec dalej polewając wytwarzającym się sokiem. Na 15–20 minut przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C. Podawać z pieczonymi ziemniakami.


Komentarze