Pieczeń wołowa w sosie musztardowym

Pieczeń wołowa w sosie musztardowym

  • 03:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg łopatki wołowej bez kości
    • 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 350 ml wody
    • 70 ml oleju
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Łopatkę natrzeć przyprawami, umieścić w naczyniu żaroodpornym i podlać 250 ml wody. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Podczas pieczenia podlewać wodą. Po ok. 1,5 godz. wierzch mięsa posmarować musztardą (5 łyżeczek), następnie piec kolejne 30 min. Mięso wyjąć z wywaru. Do wywaru dodać resztę musztardy i doprawić.

Sos zagęścić mąką i 100 ml wody.


Komentarze