Pieczeń ze szpinakiem i mozzarellą

Pieczeń ze szpinakiem i mozzarellą

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 50 dag mięsa mielonego
    • 30 dag sera mozzarella
    • 4 garście świeżego szpinaku
    • 2 jaja
    • bułka tarta
    • vegeta
    • 1 bułka kajzerka
    • 2 ząbki czosnku
    • koperek
    • pieprz
    • zioła prowansalskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Szpinak umyć, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody. Dusić, aż zmięknie. Dodać zmiażdżony czosnek. Odsączyć na sitku i posiekać na duże kawałki. Mozzarellę odsączyć i pokroić w cienkie plastry. Do miski przełożyć mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, wbić jaja, doprawić vegetą, pieprzem, ziołami. Wymieszać. Dodać bułkę tartą, jeśli masa jest zbyt luźna.

Podzielić całość na 2 części. Blachę keksówkę wyłożyć papierem i układać kolejno: mięso, szpinak, mozzarella, mięso. Posypać koprem, zakryć folią i piec 40 min w temp. 180°, następnie odkryć i piec 10 do 15 minut. Sprawdzić wykałaczką czy jest wystarczająco upieczona.


Komentarze