Pieczona cukinia zawinięta w boczek

Pieczona cukinia zawinięta w boczek

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g boczku parzonego wędzonego
    • 1 mała cukinia
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cukinię dobrze umyj, nie obieraj ze skóry. Wysusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem oraz zawiń w plastry cienko pokrojonego boczku na całej długości cukinii. Nagrzej piekarnik do temp. 200°. Cukinię obwiń w folię aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25–30 min. Przed końcem pieczenia odkryj folę, aby boczek się zarumienił. Podawaj z ziemniakami lub ryżem. Możesz także jeść cukinię na kanapkach.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze