Pieczona jagnięcina z ziemniakami i czerwoną cebulą

Pieczona jagnięcina z ziemniakami i czerwoną cebulą

  • 01:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg jagnięciny 
    • 4 gałązki rozmarynu
    • 5 ząbków czosnku
    • 3 czerwone cebule
    • 10 średniego rozmiaru ziemniaków
    • przyprawy: sól, pieprz, oliwa z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Posiekaj czosnek, wymieszaj z oliwą z oliwek i natrzyj tym mięso, nie zapominając o dodaniu soli i pieprzu. Piecz w temperaturze 180–200ºC przez półtorej godziny do momentu, aż mięso uzyska złoty kolor. W połowie pieczenia dodaj rozmaryn, pokrojone ziemniaki i cebule skrojone w kostkę. Po wyjęciu gotowej jagnięciny z piekarnika daj jej  chwilę odpocząć, a następnie pokrój ją w cienkie plastry.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze