Pieczona pierś z kurczaka faszerowana papają

Pieczona pierś z kurczaka faszerowana papają

  • 00:50
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z kurczaka 
    • 4 plastry surowej wędzonej szynki 
    • 150 g świeżej papai 
    • 1/2 łyżeczki suszonych płatków chilli 
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzej piekarnik do 185°C. Filety z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Z boku każdej piersi zrób nacięcie tworząc kieszonkę. Dopraw filety solą, pieprzem i chilli (ostrożnie z solą, szynka już jest słona). Kieszonki wypełnij kawałkami papai i zawiń szczelnie w plastry szynki. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i podlej dwiema łyżkami wody. Przykryj i wstaw do piekarnika na 30 min. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 10 min.


Komentarze