Pieczona ryba z frytkami i bukietem sałat

Pieczona ryba z frytkami i bukietem sałat

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g mrożonej ryby (np. mintaja)
    • 20 g sera żółtego
    • 500 g mrożonych frytek
    • 500 g mieszanki sałat
    • 100 g pomidorków koktajlowych
    • 2 łyżki musztardy
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Naczynie żaroodporne natłuść oliwą i ułóż w nim kawałki ryby posmarowane musztardą. Posyp solą, startym serem i przeciętymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 190° na 20 min. Równocześnie możesz wstawić do piekarnika rozsypane na blaszce mrożone frytki. Co jakiś czas sprawdzaj czy frytki już się upiekły. Po upieczeniu podawaj rybę i frytki z bukietem sałat skropionym oliwą i ze świeżymi pomidorkami.


Komentarze