Pieczone awokado z serem mozzarella i krewetkami

Pieczone awokado z serem mozzarella i krewetkami

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 awokado
    • 10 krewetek królewskich
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 50 g mozzarelli
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Nagrzej piekarnik do temperatury 190°. Mrożone krewetki zanurz w gorącej wodzie na ok. 2 min. Wyjmij, odcedź, przełóż do miseczki, skrop cytryną i posól. Mozzarellę porwij w palcach na kawałki. Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę, nie obieraj ze skóry. Powiększ wgłębienie po pestce ok. 3 razy i faszeruj awokado krewetkami oraz serem mozzarella. Na folii do pieczenia ułóż awokado i piecz przez ok. 5–6 min, do momentu topnienia sera.


Komentarze