Pieczone faszerowane pieczarki

Pieczone faszerowane pieczarki

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 30 dag dużych pieczarek
    • mięso mielone
    • cebula
    • ser żółty
    • 2 jajka
    • bułka tarta
    • mąka
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Farsz: mięso wymieszać z jajkiem, dodać starty żółty ser, przyprawy do smaku. Odkroić nóżki od główek grzybów, napełnić środek główki farszem i obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej (jak kotlety). Piec w piekarniku na blasze ok. 25 min w temp. 180 stopni. Podawać na gorąco. Można polać ketchupem albo sosem czosnkowym.


Komentarze