Pieczone jabłka nadziewane konfiturą

Pieczone jabłka nadziewane konfiturą

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jabłka
    • 1 słoiczek konfitury z wiśni (100 g)
    • 3 łyżki masła
    • 4 łyżki cukru
    • 1 łyżeczka goździków
    • 4 listki mięty do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cukier zmiksuj z goździkami na proszek lub rozdrobnij składniki w moździerzu. Jabłka dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie wydrąż z nich gniazda nasienne. Możesz to zrobić łyżeczką do wydrążania lub wyciąć gniazda nasienne nożem. Jabłka posyp w środku cukrem z goździkami i wypełnij po brzegi konfiturą. Owoce ułóż w żaroodpornym naczyniu i obłóż masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170° i piecz 30 min. Podawaj gorące z listkiem mięty do dekoracji.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze