Pieczone jaja pod serem i pieczarkami

Pieczone jaja pod serem i pieczarkami

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jaj
    • 20 g masła
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka śmietany
    • 2 łyżki posiekanego koperku i pietruszki
    • 2 łyżki startego sera żółtego
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 pieczarki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Koperek i pietruszkę drobno posiekaj. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min). Przestudź, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Wyjmij z jajek żółtka i utrzyj z masłem, majonezem oraz śmietaną. Następnie dodaj zieleninę i przyprawy. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z bułką tartą. Białka napełniaj masą z żółtek i zieleniny, posyp serem z bułka tartą i posiekanymi w kosteczkę pieczarkami. Jajka ułóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Podawaj gorące.


Komentarze