Pieczone piersi kurczaka z winogronami w migdałach

Pieczone piersi kurczaka z winogronami w migdałach

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z kurczaka
    • 4 łyżki oleju z winogron
    • garść winogron
    • 2 łyżki płatków migdałowych
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • ½ łyżeczki miodu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Miód wymieszaj z oliwą, cytryną, solą i pieprzem. Natrzyj kurczaka przygotowanym sosem, ułóż na folii do pieczenia, obłóż winogronami, a na końcu posyp płatkami migdałów. Folię zawiń luźno i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na ok. 30 min.

3–4 minuty przed końcem pieczenia odchyl folię i pozwól, aby migdały lekko się zarumieniły.
Upieczoną pierś możesz pokroić w plastry i polać ulubionym sosem. Podawaj z sałatą.


Komentarze