Pieczone ziemniaki z musem z bobu

Pieczone ziemniaki z musem z bobu

  • 01:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g bobu
    • 4 duże ziemniaki
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki koperku
    • 8 łyżeczek tartego parmezanu
    • 3 łyżki miękkiego masła
    • 2 łyżki śmietany 18%
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Bób dokładnie opłucz, przełóż do garnka, zalej wrząca wodą i gotuj 30 minut. Następnie odcedź, przestudź i obierz ze skórki. Ziemniaki podgotuj ok. 15 min w wodzie z solą, a następnie upiecz w piekarniku (ok. 45 min). Możesz je zawinąć do pieczenia w folię aluminiową. Bób zmiksuj wraz z masłem, solą i śmietaną. Czosnek drobno posiekaj i dodaj do musu. Upieczone ziemniaki przekrój na pół i wyłóż na nie mus. Posyp parmezanem i świeżym koperkiem każdą połówkę ziemniaka. Podawaj od razu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze