Piernik

Piernik

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 szk. cukru
    • 4 jajka
    • 1 szkl. oleju
    • 4 szk. mąki
    • 2 szk. mleka
    • 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do piernika
    • 2 łyżeczki sody
    • 2 łyżeczki kakao
    • słoik powideł śliwkowych (250 g)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cukier ubijać mikserem z jajkami, dodawać olej, potem mąkę, wlać mleko i pozostałe przyprawy. Foremkę wysmarować masłem i posypać mąką. Wlać ciasto. Piec piernik w temperaturze ok. 160 stopni C. Najlepiej włożyć do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu polać polewą i posypać cukiereczkami dekoracyjnymi.
Smacznego!


Komentarze