Piernik bezglutenowy

Piernik bezglutenowy

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 szklanki mąki bezglutenowej
    • 1 szklanka cukru
    • 2 łyżki kakao
    • 1 opakowanie przyprawy korzennej (bez mąki pszennej)
    • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    • 3 jajka
    • 1 szklanka mleka
    • 1 słoik powideł śliwkowych
    • 1/2 szklanki miodu
    • 3/4 szklanki oleju
    • szklanka zmielonych orzechów włoskich
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wymieszać mąkę, cukier, kakao, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia, sodę, orzechy włoskie. Dodać żółtka jaj, mleko, powidła, miód i olej. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić i delikatnie połączyć z powstałą masą. Przełożyć do posmarowanych masłem dwóch foremek keksowych. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni


Komentarze