Pierogi z wędzonym łososiem

Pierogi z wędzonym łososiem

  • 00:50
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 700 g wędzonego łososia
    • 150 g twarożku naturalnego
    • 1/2 pęczka koperku
    • 20 ml soku z cytryny

    Ciasto na pierogi:

    • 300 g mąki
    • 200 ml gorącej wody
    • 1/2 łyżeczki soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Rozdrobnij łososia na małe kawałki. Umyj i posiekaj koperek.

2

Wymieszaj łososia i koperek z twarożkiem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na stolnicę wysyp mąkę zmieszaną z solą. Powoli, mieszając początkowo łyżką, wlej gorącą wodę. Wyrób gładkie ciasto, zawiń w ściereczkę i odstaw na 15 minut.

3

Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrój kółka szklanką. Na środek każdego kółka nałóż solidną porcję łososiowego farszu. Sklej pierożki i odstaw na 5–7 minut przed wrzuceniem do wody. Następnie wrzuć pierożki na gotującą się osoloną wodę. Gotuj 6–7 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Pierogi podawaj z plastrami cytryny.


Komentarze