Pierś kurczaka w orzechowej panierce

Pierś kurczaka w orzechowej panierce

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g piersi kurczaka
    • 1 łyżeczka lubczyku lub bazylii
    • 1/3 szkl. tartej bułki
    • 1/3 szkl. orzechów lub migdałów
    • 1/2 papryczki chilli
    • 1 niewielki owoc granatu
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 4 truskawki
    • oliwa
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Piersi kurczaka smaruję oliwą, doprawiam lubczykiem lub bazylią oraz pieprzem i solą. Bułkę tartą mieszam z posiekanymi orzechami i chilli. Kurczaka dokładnie obtaczam panierce. Wkładam do naczynia żaroodpornego (na dno nalewam troszkę oliwy). Wstawiam do nagrzanego do 180° piekarnika i piekę ok. 25 minut. Do naczynia wrzucam pestki z połowy granatu, dodaję ocet balsamiczny i cukier – wszystko miksuję. Kurczaka przekładam na talerz, polewam sosem, kroję na plastry. Dekoruję granatem i truskawkami.


Komentarze