Piersi z kurczaka w zalewie jogurtowej

Piersi z kurczaka w zalewie jogurtowej

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 filety z kurczaka
    • 500 ml jogurtu naturalnego
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka musztardy
    • przyprawy: przyprawa do kurczaka, 1 łyżeczka curry
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W szklanym naczyniu jogurt naturalny połącz z musztardą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Do tak przygotowanej zalewy włóż umyte i osuszone piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na 2 godz. Następnie układaj na rozgrzanym grillu i smaż z każdej strony po około 15 min. Podczas pieczenia często smaruj marynatą.


Komentarze