Pikantna marynata na winie

Pikantna marynata na winie

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szklanka wytrawnego wina
    • 1 czerwona papryczka chilli w zalewie
    • 2 łyżki zielonej lub czerwonej pasty curry
    • ½ szklanki sosu sojowego
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 5 ząbków czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Sosy wymieszaj razem z winem, dodaj paprykę pokrojoną wzdłuż na drobne kawałki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dopraw olejem sezamowym.

Marynata nadaje się do wszystkich rodzajów mięs. Z podanej ilości składników przygotujesz marynatę na ok. 1 kg mięsa. W tak przygotowanej zalewie marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE mięso przez ok. 2 godz.


Komentarze