Pikantna zupa gulaszowa

Pikantna zupa gulaszowa

  • 02:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g gulaszu wołowego
    • ½ papryki zielonej
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • 1 puszka fasoli czerwonej
    • 1 duża cebula
    • 150 g pieczarek
    • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 10 kropel tabasco
    • 1,5 l wody
    • 3-4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso umyj, pokrój w bardzo drobną kostkę lub zmiel na grubym sicie (do mielenia mięsa na kiełbasy). Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Dodaj mięso i pieczarki pokrojone w plasterki. Następnie wszystko podlej wodą. Gotuj ok. 40 min.

Do gotującej się zupy dodaj kolejno odsączoną czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, tabasco. Przypraw do smaku solą i pieprzem.


Komentarze