Pikantne papryczki faszerowane serem feta

Pikantne papryczki faszerowane serem feta

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 10 pikantnych papryczek
    • 50 g sera feta
    • 1 łyżka oliwy
    • 10 kaparów
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 jabłko lub 2 krążki ryżowe
    • przyprawy: pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Papryczki umyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Odetnij szypułki. Skrop oliwą i piecz przez ok. 10 min w temperaturze 180°. Gotowe papryczki odstaw do wystygnięcia, a następnie pokrój w paseczki o grubości około 2 cm i wydrąż pestki.

W środek plasterków włóż pokrojony w paseczki ser feta. W papryczki wypełnione serem włóż wykałaczki, a następnie na czubek każdej wykałaczki nadziej małe liście bazylii i kapary. Tak przygotowane przekąski ponadziewaj na połówki jabłka lub na chlebki ryżowe.


Komentarze