Pikling po mediolańsku

Pikling po mediolańsku

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 makrele wędzone lub piklingi
    • 3 niewielkie cebule
    • 1 szklanka czerwonego octu
    • ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    • ½ łyżeczki posiekanego koperku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sok z ½ cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę obierz, pokrój w piórka i zalej octem. Odstaw na 1 godz., a następnie odsącz od octu. Mięso ryby rozdrobnij i wymieszaj z cebulą oraz posiekaną zieleniną. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Podawaj na chlebie razowym ze śliwką.


Komentarze