Placki cukiniowe z fetą

Placki cukiniowe z fetą

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 cukinie
    • 3 jajka
    • 1/2 opakowania fety
    • mąka (max. 2 łyżki)
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki bułki tartej
    • sól (mało! pamiętać że feta już słona)
    • pieprz
    • natka pietruszki
    • i/lub: zioła prowansalskie, oregano, bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Nieobraną cukinię zetrzeć na tarce, lekko posolić, włożyć do lodówki na kilkanaście minut (po wyciągnięciu odlać sok z cukinii). Przygotować posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko zmieszać i doprawić pieprzem. Dodać jajka i fetę. Wymieszać. Dodawać mąkę i proszek do pieczenia, aż do otrzymania ciasta o konsystencji kwaśnej śmietany. Obsmarować bułką tartą. Polecam szczyptę bazylii. Smażyć małe placuszki.


Komentarze