Placki warzywne

Placki warzywne

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 puszka groszku
    • 1 puszka kukurydzy
    • 4 małe marchewki
    • 1 czerwona papryka
    • koperek
    • przyprawa jarzynka
    • 4 łyżki bułki tartej
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy. Gdy ostygną, kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy. Opłukany i odsączony koperek kroimy. Do warzyw wbijamy jajko i mieszamy. Doprawiamy jarzynką, pieprzem i solą. Z masy formujemy okrągłe placuszki, panierujemy w tartej bułce i smażymy w głębokim oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.


Komentarze