Placuszki do szkoły z cukinii

Placuszki do szkoły z cukinii

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 cukinia (ok. 20 cm długości)
    • 1/4 cebuli
    • jajko
    • 60 g mąki
    • 60 g jogurtu naturalnego
    • 100 g pomidorków koktajlowych
    • 2–3 pędy szczypiorku
    • kilka listków bazylii
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Cukinię umyj i zetrzyj na dużych oczkach.

2

Cebulę drobno posiekaj i dodaj wraz z jajkiem i mąką do cukinii. Wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. 

3

Łyżeczką nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoto z obu stron.

4

Posiekaj szczypiorek i część listków bazylii. Wymieszaj zioła z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przełóż dip do małego pojemniczka na wynos. Placuszki nadziej po kilka sztuk na wykałaczki i ułóż w pudełku śniadaniowym razem z dipem, pomidorkami i kilkoma listkami bazylii.


Komentarze