Placuszki z jagodami

Placuszki z jagodami

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szklanka jagód obtoczonych w 2 łyżkach mąki pszennej
    • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
    • 2 łyżki oleju
    • kilka kropli aromatu waniliowego
    • 1 łyżka proszku do pieczenia
    • 2 jajka
    • 2 szklanki mleka
    • 3 łyżki cukru
    • szczypta soli
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajka zmiksuj z mlekiem aromatem oraz olejem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce mąki. Następnie do przygotowanego ciasta dodaj jagody i wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką niewielkie placki. Smaż je na średnim ogniu. Placuszki podawaj gorące z dobrą gęstą śmietaną i cukrem.


Komentarze