Plastry polędwicy wołowej w cieście francuskim

Plastry polędwicy wołowej w cieście francuskim

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 600 g polędwicy wołowej
    • 100 g szynki wędzonej
    • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
    • 150 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 białko jaja
    • 6 łyżek oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwicę umyj, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, obsmażaj mięso przez ok. 10 min, zdejmij z patelni i ostudź.

Cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę, pieczarki oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć warzywa i smaż przez około 10 min, a następnie wystudź.

Lekko rozmrożone ciasto francuskie rozwiń i posmaruj przygotowanym, wystudzonym farszem. Na farszu ułóż polędwicę. Całość zwiń i posmaruj z wierzchu białkiem.

Nagrzej piekarnik do temperatury 230°. Pieczeń ułóż w natłuszczonej resztą oleju blasze i włóż do piekarnika. Piecz ok. 35 min. Smacznego!


Komentarze