Płatki kukurydziane z jogurtem i twarożkiem borówkowym

Płatki kukurydziane z jogurtem i twarożkiem borówkowym

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​480 g jogurtu naturalnego
    • 140 g twarożku śmietankowego
    • 150 g borówek mrożonych
    • 20 g masła
    • 148 g płatków kukurydzianych
    • 160 g chleba pszenno-żytniego

    Dodatek do śniadania:

    • 800 g jabłek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Dziesięć minut przed przygotowaniem śniadania wyciągnij borówki z zamrażarki na miseczkę. Nałóż porcję płatków kukurydzianych i polej jogurtem. Do miseczki z lekko rozmrożonymi borówkami dołóż twarożek i delikatnie zamieszaj. Płatki i twarożek podawaj z chlebem pszenno-żytnim posmarowanym masłem. Doskonałym uzupełnieniem tego śniadania będzie podane na deser jabłko.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze