Płotki z szynką i boczkiem

Płotki z szynką i boczkiem

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 sprawionych płotek
    • 70 g chudego boczku wieprzowego
    • 6 plastrów szynki
    • kilka plastrów lub ćwiartek cytryny
    • 250 ml oliwy lub oleju
    • 4 łyżki mąki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ryby opłucz, odsącz na sicie, a następnie dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki zwiń w ruloniki i włóż do wnętrza ryb. Boczek pokrój w kostkę i smaż go na gorącym oleju. Obtocz rybę w mące i podsmażaj razem z boczkiem przez 10 min z obu stron, podlewając tłuszczem z patelni. Usmażoną rybę układaj na liściach sałaty, przekładając ją plastrami cytryny. Całość posyp usmażonym boczkiem. Podawaj z dobrze schłodzonym różowym winem.


Produkty polecane przez Roberta Makłowicza: zamów produkty w Tesco Ezakupy
Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze