Podsmażone suche kiełbaski

Podsmażone suche kiełbaski

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g kiełbasy
    • 6 łyżek czerwonego wina (może być więcej)
    • 2 łyżki wódki
    • posiekana natka pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kiełbaskę ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do garnuszka i podlej winem. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 10 min. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 1 godz. 

Kiełbaskę wyjmij z rondelka i pokrój na plasterki o grubości ok. 1 cm. Plasterki wrzuć na patelnię i podsmażaj. Następnie polej je wódką i ostrożnie podpal (najlepiej długą zapałką). Gdy płomień zacznie gasnąć, podlej kiełbaski pozostałym z duszenia winem i jeszcze podsmażaj przez ok. 2 min.

Przed podaniem posyp kiełbaski posiekaną natką pietruszki. Na talerzu obok kiełbasek ułóż wykałaczki. Podawaj na ciepło.


Komentarze